Suroviny pre 4 osoby:
1 kg tekvice Hokkaido
200 g tempehu natural
4 cibule
4 zelené papriky
5 strúčikov cesnaku
1 čajová lyžička mletej rasce
1 dl slnečnicového oleja
1 polievková lyžica ochutenej morskej soli
5 polievkových lyžíc kukuričného škrobu
3 polievkové lyžice mletej červenej papriky
1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
1 polievková lyžica sójovej omáčky
zelerová vňať

Ako na to:
Na troche slnečnicového oleja speníme cibuľu pokrájanú na mesiačiky. Do cibuľového základu pridáme rascu, rozotrený cesnak, ochutenú morskú soľ a spolu restujeme do sklovita. Pridáme zelenú papriku pokrájanú na tenké rezančeky a tekvicu Hokkaido pokrájanú na kocky alebo prúžky. Restujeme asi 20 -- 30 minút. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, premiešame. Podľa potreby podlejeme vodou a zahustíme kukuričným škrobom. Necháme prejsť varom 2 až 3 minúty. Nakoniec do zmesi vložíme na kocky pokrájaný tempeh a nasekanú zelerovú vňať. Môžeme ešte prichutiť uvedenými pochutinami a sójovou omáčkou. Podávame s uvarenou pohánkou či ryžou natural.
Tekvica Hokkaido, známa charakteristickou zlatistou farbou, má liečivé účinky na slezinu, slinivku brušnú a žalúdok, obsahuje väčšie množstvo zinku, karoténu, bielkoviny, vápnik i železo.

Recept poskytla reštaurácia Zdravíčko v Bratislave,
expert na zdravú výživu